Kakkerlakken

doorGJ Plaagdierbeheersing

Kakkerlakken

Kakkerlakken (Blattodea) vormen een orde van insecten, die oppervlakkig enigszins lijken op kevers maar hiervan toch sterk verschillen. Kakkerlakken zijn plat, meestal lichtbruin en hebben lange voelsprieten. Meestal is een kakkerlakken die jij thuis aantreft een ‘Duitse kakkerlak’. Dit insect wordt 1 à 2,5 cm groot en heeft twee zwarte strepen over zijn borstschild.

Warme en donkere plekken

Kakkerlakken zijn ’s nachts actief. Ze zijn op zoek naar vochtig en zoet voedsel. Vinden ze dat niet, dan eten ze ook afval, huisstof, vetvlekken of zelfs textiel en papier. Overdag verschuilen kakkerlakken zich op warme donkere plekken, bij voorkeur achter de koelkast in de keuken. Daar kun je ook de sporen vinden die duiden op een kakkerlakbevolking: eierschalen, uitwerpselen (hele kleine zwarte stofjes) en afgevallen huid.

Het is trouwens een hardnekkige fabel dat je door een kakkerlak dood te trappen zijn eitjes verspreidt.

Over de auteur

GJ Plaagdierbeheersing administrator

Gert-Jan Vermeulen is Inmiddels ruim 18 jaar actief in de plaagdierbestrijdingsbranche. Naast de dagelijkse leiding over GJ Plaagdierbeheersing geeft Gert-Jan regelmatig lezingen en voorlichtingsavonden bij bedrijven en instellingen.