HACCP Inspecties

doorGJ Plaagdierbeheersing

HACCP Inspecties

Als u levensmiddelen of diervoeders produceert, verwerkt of distribueert dan krijgt u van tijd tot tijd controle van NVWA-inspecteurs. De inspecteurs controleren of u werkt met een voedselveiligheidsplan op basis van HACCP.

Wij kunnen u adviseren en ondersteunen mbt deze controles. Hiervoor analyseren wij mogelijk knel- en verbeterpunten

* wat zijn mogelijk knelpunten: microbiologisch, fysisch en chemisch
* hoe kunnen wij deze oplossen en verbeteren
* waar dient in de toekomst op gelet te worden

Na een gedegen analyse van alle punten brengen wij een advies uit over punten die het productieproces in gevaar kunnen brengen. Dit is van belang in de voedingsmiddelenverwerkende industrie, maar ook bij andere bedrijven die te maken kunnen hebben met plaagdieren.

In ons advies wordt ingegaan op eventuele weringspunten (denk aan bouwkundige “onvolkomenheden”, nestelgelegenheden, voedselaanbod, enz.) en er wordt een werings- en bestrijdingsplan opgesteld.

Tijdens onze periodieke inspecties worden de voerunits gecontroleerd, en er wordt ook gelet op aanwezigheid van plaagdieren, schade door plaagdieren, vervuiling en andere zaken die het productieproces in gevaar kunnen brengen.

Op het inspectierapport wat bij elke inspectie wordt ingevuld, wordt notitie gemaakt van alle zaken die volgens de HACCP richtlijnen gevaar voor het product kunnen opleveren.

Dit inspectierapport wordt verzameld in een logboek.
In dit logboek vindt u o.a. ook productinformatie over de gebruikte bestrijdingsmiddelen.

Over de auteur

GJ Plaagdierbeheersing administrator

Gert-Jan Vermeulen is Inmiddels ruim 18 jaar actief in de plaagdierbestrijdingsbranche. Naast de dagelijkse leiding over GJ Plaagdierbeheersing geeft Gert-Jan regelmatig lezingen en voorlichtingsavonden bij bedrijven en instellingen.